Медицински център Селена-Л

Covid-19

ПРОВЕРКА НА РЕЗУЛТАТИ

МЦ СЕЛЕНА-Л ИЗДАВА ЦИФРОВ COVID СЕРТИФИКАТ НА ЕС

Медицински Център Селена-Л работи със следните цени за:
– PCR тест за COVID-19 на цена – 60.00 лв.
– Бърз антигенен тест на цена – 10.00 лв.
В цената е включено и издаване на сертификат на български и английски.

-„МЦ СЕЛЕНА-Л“ издава „Зелен сертификат“ за достъп до различни обществени обекти и дейности в страната чрез извършване на:

тест за изследване на антитела срещу SARS-CoV-2 от клас IgG – цена 20.00 лв.


Работно време за PCR за COVID-19:

– Понеделник до петък: от 08:00 ч. до 13:30 ч. получаване на резултати между 17:00 ч. и 17:30 ч.

/ При вземане на проба след 13:30 ч. резултата се получва на следващия ден между 17:00 ч. и 17:30 ч. /

МЦ СЕЛЕНА-Л ВЕЧЕ РАБОТИ И В СЪБОТА ОТ 8:30ч. ДО 12:00ч.

Медицински Център СЕЛЕНА – Л извършва PCR и бързи тестове за Covid-19

Развитието на инфекцията COVID-19 преминава през три основни етапа на болестта:

  1. През първия етап на болестта вирусът SARS-CoV-2 навлиза в горните дихателни пътища и започва да се размножава там. През първите 4-5 дни от началото на болестта количеството на вируса в устата, носа и гърлото е толкова малко, че не може да се установи с използваните в момента лабораторни тестове. Този период обикновено е безсимптомен.

При появата на първите оплаквания като главоболие, повишена температура, загуба на вкус и обоняние, кожен обрив и други е подходящо извършването на следните изследвания:

Бърз тест за наличие на вируса SARS-CoV-2 (бърз антигенен тест). Този тест се използва като скринингов.

За извършването на тестовете се използва биологичен материал, взет от носа и гърлото с помощта на малки тампончета (назофаренгиален и орофаренгиален секрет).Всички положителни по този метод се изследват чрез PCR тест за доказване на болестта.

Изследването се извършва се в МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР „СЕЛЕНА-Л” ЕООД

Полимеразна верижна реакция за доказване на вируса SARS-CoV-2 (PCR тест). Чрез този тест се доказва носителството на вируса и се поставя диагнозата. За извършването на тестовете се използва биологичен материал, взет от носа и гърлото с помощта на малки тампончета (назофаренгиален и орофаренгиален секрет).

  1. През втората фаза на болестта – периода на клиничните прояви е необходимо да се проследяват някои лабораторни показатели, свързани с оценка на степента на възпаление на организма и риск от повишено кръвосъсирване:

За извършване на тази оценка предлагаме два лабораторни пакета:

Съкратен, който включва: Кръвна картина, диференциална кръвна картина, CRP, феритин, LDH, D-димер.

Изследването се извършва се в МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР „СЕЛЕНА-Л” ЕООД

Разширен, който включва: Кръвна картина, диференциална кръвна картина, CRP, феритин, LDH, D-димер, прокалцитонин.

Изследването се извършва се в МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР „СЕЛЕНА-Л” ЕООД

  •  След преболедуване е необходимо да се извърши оценка на придобития по време на болестта имунитет срещу SARS-CoV-2.

Изследването се извършва чрез тестове за количествено определяне на антителата от клас IgM и IgG, срещу SARS-CoV2.  Изследването се извършва с венозна кръв. Полученият положителен резултат дава информация за наличие на изработен имунитет срещу вируса както следва:

При наличие на антитела от клас IgM, срещу SARS-CoV2 – наличие на инфекция в острата фаза на болестта – обичайно от 15- 20 ден от началото на болестта.

 При едновременно наличие на антитела от клас IgM и IgG, срещу SARS-CoV2 – наличие на инфекция между 15 – 30 ден от началото на болестта.

 При наличие на антитела от клас IgG, срещу SARS-CoV2 – наличие на придобит имунитет с давност над 30 дни.

Поради индивидуалната специфичност на имунния отговор на всеки отделен пациент са възможни вариации в описаната по-горе динамика в производството на антитела срещу SARS-CoV2.  

Анализът на резултата се извършва от доцент по клинична имунология, който интерпретира данните, прави оценка на степента на придобития имунитет срещу SARS-CoV2 и дава препоръки за проследяване трайността на придобития имунитет.

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР „СЕЛЕНА-Л” ЕООД предлага възможност за вземане на биологичния материал (назофаренгиален и орофаренгиален секрет или венозна кръв) на територията на работодателя при необходимост от провеждане на групови изследвания на работещите.

При взимане на биологичен материал на групи над 10 човека, МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР „СЕЛЕНА-Л” ЕООД предлага отстъпки в размер до 10% от оферираната цена.  

Оферираните цени са крайни, без ДДС, защото на основание чл.113, ал.9 от ЗДДС  Медицински център „СЕЛЕНА-Л” ЕООД, като лечебно заведение за извънболнична медицинска помощ, е освободено от начисляване на ДДС.

Оставам на разположение за допълнителни въпроси от Ваша страна.

           Телефон за контакти: 0887 627 831 – доц.д-р Емил Славов Имейл: emil.slavov@mcselena.com

Още информация за коронавирус COVID-19 /за граждани и медицински специалисти/

може да намерите на и на сайта на :

МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
МЦ СЕЛЕНА-Л ВЕЧЕ РАБОТИ И В СЪБОТА ОТ 8:30ч. ДО 12:00ч. гр. Стара Загора, ул. „Отец Паисий“№ 139, тел: 042 956 655 / 0885 386 655; e-mail: info@mcselena.com